Warme accenten in het interieur

Houten en houtkleurige accenten in het interieur zijn meer en meer in trek. Ze geven een rust en warmte aan het interieur. De afgelopen jaren werd bijvoorbeeld de keramische tegel met houtimitatie alsmaar populairder. Toch geeft een keramische tegel niet dezelfde warmte, zachte gevoel en geur van echt hout in het interieur.

Massief eiken kopen: de verschillende mogelijkheden in de afwerking

Eik is een zeer kwalitatieve houtsoort die veelvuldig gebruikt wordt als vloerbekleding en tevens vele andere toepassingen heeft, zowel binnenshuis als buitenshuis. Eik is een zeer duurzame houtsoort, het is een houtsoort die zeer lang meegaat en zeer stevig is. Binnen het eiken hout bestaan er nog verschillende subsoorten, die een licht verschillende stevigheid te bieden hebben. Als eindklant heeft u de keuze uit verschillende afwerkingen, u kan bijvoorbeeld kiezen voor geborsteld eik, fijnbezaagde eik of zandgestraalde eik, elk van deze afwerkingen geeft aan het hout een licht verschillende uitstraling. Sommige afwerkingen kunnen dan ook iets ruwer overkomen, andere iets zachter, dus voor ieder interieur wat wils. Bovendien haal je de natuur in huis door hout in het interieur te brengen.

Toepassingen van massief eiken hout

U kan massief eiken kopen in zowel panelen als in planken, alsook in balken, er zijn aldus verschillende mogelijkheden. Panelen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als tafelblad of als vloer, of kan zelfs toepassingen hebben in de badkamer. In moderne interieurs worden vaak accenten gelegd met massief hout, dit maakt het interieur iets gezelliger, echter blijft het interieur haar strakke look behouden. Afhankelijk van de behandeling van het hout, kan u ervoor zorgen dat het net iets donkerder uitkomt. De kleur van het hout kan u dus zelf gedeeltelijk beïnvloeden. Massief eiken kopen kan bij verschillende aanbieders, denk hierbij aan aanbieders zoals Woodstock. Woodstock is een groothandel in eiken panelen en andere houtsoorten. Ze bieden niet enkel hout aan in panelen, maar maken ook afgewerkte producten uit hout. U kan massief eiken kopen, massief eiken panelen kunnen verschillende toepassingen krijgen in het interieur. De houten accenten kunnen eenvoudig, door het gebruik van een aantal panelen, doorgetrokken worden in de verschillende ruimtes van de woning.