Vitamine K druppels bestellen voor je gezondheid

vitamine k druppels bestellen

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. 

Er zijn verschillende vitamines die belangrijk zijn voor je lichaam. Je kunt bijvoorbeeld vitamine K druppels bestellen.

Vitamine K bij kinderen

Normaal gesproken krijgen we voedsel binnen via voedsel. Vitamine K wordt aangemaakt in de dikke darm door de aanwezigheid van bacteriën. Aangezien dit proces bij pasgeboren baby’s pas na twaalf weken op gang komt, is het erg belangrijk om extra vitamine K druppels aan het voedsel of drinken van baby’s toe te voegen. Vitamine K draagt bij aan een gezonde bloedstolling. Tekort aan deze vitamine zou kunnen leiden tot bloedingen. Een baby kan een risico lopen aan een tekort aan vitamine K, omdat vitamine K tijdens de zwangerschap niet de placenta kan bereiken.

Vitamine K, wat is het?

Vitamine K is een van de vier vitamines die het lichaam zelf aanmaak. Vitamine K wordt voor een belangrijk deel in ons lichaam aangemaakt door bacteriën in de dikke darm. Vitamine K is een vetoplosbare vitamine. Dit betekent dat vitamine K vooral in het vet van voedingsmiddelen zitten. Deze vitamines worden via je darmen opgenomen en opgeslagen in je lever en weefsel totdat je lichaam ze nodig heeft.