5 redenen om uw grasmatten rechtstreeks bij een teler te kopen

Hotel bij Efteling

U kunt op veel manieren aan uw grasmatten komen. U kunt ze halen bij grote en kleine tuincentra, ophalen bij een boer of zelfs gaan uitsteken bij een bekende die zijn tuin vernieuwt. Ook online zijn er flink wat aanbieders waar grasmatten kopen mogelijk is. Toch is de beste plek om grasmatten te kopen de teler van het product zelf. Lees hier waarom gras kopen van een teler uw helpt om snel een prachtig en onderhoudsarm gazon te krijgen.

1. Koop precies het aantal grasmatten wat u nodig heeft

Een goede teler maakt het niet uit hoeveel gras jij nodig hebt, en verkoop zijn product met vierkante meter. Of u nou een klein lapje hebt of een volledig stadspark van nieuw gras wil voorzien – de teler heeft altijd de hoeveelheid die jij verlangt. Zonder dat het in meerdere batches geleverd moet worden, zoals in kleine tuincentra. Bovendien heeft een teler de zoden in huis met de grassoort(en) die aansluiten bij uw bestaande grasmat.

2. De beste kwaliteit grasmatten

Gras is een prachtig, maar gevoelig natuurproduct. Hoe de jonge kiemplantjes verzorgd worden werkt door in de kwaliteit van het uiteindelijke gazon. Een gewoon tuincentrum is niet gespecialiseerd op dit gebied en heeft ook vaak niet de mankracht en de middelen om topprioriteit aan het kweken van gras te geven. Een professionele teler weet precies welke verzorging een ontkiemende grasmat nodig heeft en heeft jarenlange ervaring met het kweken van de beste matten. Zijn speciale aandacht voor het gras en de kneepjes van het vak vertalen zich in een grasmat met een eersteklas gezondheid. En dat merkt u aan hoe weelderig uw gazon groeit en hoe mooi het er na vele jaren nog uit ziet.

3. U bespaard geld met uw bestelling

Een groot gazon of uitgebreide tuin van gras voorzien kan flink aan de prijs zijn – goede grasmatten zijn niet gratis. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, liggen de prijzen voor grasmatten kopen bij de teler vaak lager dan bij een tuincentrum. Dat komt omdat telers de beschikking hebben over grote stukken land waarop ze efficiënt gras kunnen kweken. Die schaalvergroting, en de speciale apparatuur die een teler tot zijn beschikking heeft, zorgt dat gras van de bron vaak stukken goedkoper is. En dat tikt aan, of u nou een klein stadstuintje hebt of een villa met een parktuin.

4. Uw grasmatten bevatten geen onkruidstoffen

Gras van de boer kopen kan voordelig lijken, maar het heeft een groot nadeel. Kleinere teeltveldjes in de buurt van akkerranden, bosschages en tuinen zitten vaak vol met zaden van andere planten. Grassoorten die het mooie gras gaan overwoekeren, onkruiden die uw gazon er lelijk en goedkoop uit laten zien en zelfs distels en struikjes die snel opschieten en het licht wegvangen van de kwetsbare graszoden. Die planten er weer uit vissen kost heel veel tijd aan onderhoud. Bespaar jezelf die moeite en kies voor grasmatten van een teler. Die gebruikt de juiste middelen om ongewenste planten aan te pakken en zoden af te leveren die voor 100 procent uit gras bestaan.

5. Het is klaar om gelegd te worden

Graszoden van een teler komen direct van de groeiplek en zijn daardoor supervers. Laat uw gras leveren en haal het op, maak de ondergrond in orde, en breng de rollen of zoden eenvoudig op de aarde aan. Deze zoden zijn niet uitgedroogd, vergeeld of gebroken, zoals maar al te vaak voorkomt bij kleinere leveranciers die ze een tijdje in de opslag hadden staan. Gras van de teler is in optimale conditie om direct wortel te schieten, waardoor u met de minste moeite al na een paar weken over een prachtig gazon uitkijkt.